Ons gamma UV-behandeling voor de luchtzuivering

 

Hoe werkt de  UV-behandeling + Filtratie?

Het gebruik van UV-c neemt steeds meer toe naarmate de bezorgdheid over de luchtkwaliteit binnenshuis toeneemt. Het wordt gebruikt om de overdracht van ziekteverwekkende organismen, influenzavirussen of schimmels te stoppen, omdat UV-c de luchtkwaliteit binnenshuis verhoogt en bijgevolg de gezondheid, het comfort en de productiviteit van de inzittenden verbertert.

 

Op basis van desinfectiegegevens en empirisch bewijs bevestigt de International Ultraviolet Association (IUVA) dat UVc-desinfectietechnologieën een belangrijke rol spelen bij de vele maatregelen die zijn genomen om de overdracht van het virus dat verantwoordelijk is voor COVID-19 te verminderen. UVc is een erkend ontsmettingsmiddel van lucht, water en oppervlakken die, indien goed gebruikt, kan helpen het risico van COVID-19 besmetting te verminderen.

 
Schéma 4.tif
 

UV-c straalt uit op een korte golflengte in het UV-spectrum (tussen 200 en 280 nm). De specifieke golflengte van 253,7 nm is kiemdodend. Het vernietigt zeer snel het DNA van micro-organismen, bacteriën, virussen en eventuele ziekteverwekkers, waardoor ze zich niet kunnen voortplanten. Deze reactie heeft geen toxische of secundaire gevolgen.

desinfection-uvc.jpg
 

Toevoeging van filtratie

Mechanische filtratie is al heel lang een bekende techniek. Het vangt fijne deeltjes en aerosolen in de lucht. Dit laatste punt is een zorg voor deskundigen die het er allemaal over eens zijn dat aerosolen een belangrijke vector van de overdracht van COVID-19 zijn. Onze oplossingen variëren van eenvoudige voorfilters tot krachtige HEPA 14-filters. Door filtratie te combineren met UV-desinfectie, wordt de lucht effectief ontsmet.