Behandeling met VUV - Ozon

 

Hoe werkt de behandeling VUV–ozon ?

Met de VUV-technologie biedt onze unit de perfecte oplossing voor het desinfecteren van oppervlakken en lucht en het zuiveren en steriliseren van lucht. Het grote voordeel van ozon, in vergelijking met andere luchtbehandelingsprocessen, is het vermogen om grote volumes efficiënt aan te pakken. Ozon zal alle oppervlakken in een ruimte behandelen en elk object en oppervlak volledig desinfecteren.

In tegenstelling tot UV-C en fotokatalyse behandeling, wordt de golflenge 185 nm VUV straling gebruikt. Een grote hoeveelheid ozon wordt geproduceerd in de reactiekamer door zuurstofatomen (O2) te scheiden in twee zuurstofmoleculen (O°). (O°) waarna ze met (O2) gemakkelijk zullen combineren tot een ozonmolecuul (O3). Ozon is een onstabiel molecuul als gevolg van zwakke bindingen die het derde atoom vasthouden. Deze instabiliteit maakt ozon tot een krachtig oxiderend en ontsmettingsmiddel. Oxidatie treedt op wanneer ozonmoleculen in contact komen met oxideerbare stoffen, waaronder micro-organismen, pathogene bacteriën, virussen, organische en anorganische componenten.

Onze apparaten gebruiken omgevingslucht en VUV-licht om ozon te produceren waardoor andere luchtbehandelingssystemen (ontvochtigers of zuurstof installaties) nutteloos zijn en zelfs leiden tot extra kosten en onderhoud. De VUV ozongenerator produceert geen onderliggende schadelijke stikstof producten en werkt uitzonderlijk goed in vochtige lucht.

WAARSCHUWING: Tijdens het gebruik is het ten strengste verboden om de kamers in behandeling te betreden. Zie bericht voor meer informatie.

 
Sans titre - 5.png